Welkom in het Digital Innovation Lab

De digitale transformatie van de industrie is onophoudelijk en we evolueren nu razendsnel richting de 'vierde industriële revolutie', kortweg 'Industry 4.0'.

Vinçotte bestaat bijna 150 jaar en startte in 1872 bij het einde van de eerste industriële revolutie. Dit is dus niet de eerste keer dat we een industriële revolutie meemaken. De grootste verschillen in vergelijking met het verleden zijn de snelheid van de veranderingen en hun industriële en economische gevolgen.

Door deze ongeziene impact moet ook Vinçotte zichzelf op elk niveau heruitvinden. Een van de manieren waarop we deze omschakeling het hoofd bieden, is door consequent en duurzaam te investeren in innovatie. Daarom heeft Vinçotte enkele maanden geleden het Vinçotte Digital Innovation Lab opgericht.

In deze co-creatie samenwerkingsomgeving kunnen onze Innovation Managers volop ideeën uitwerken, leren en technologische oplossingen ontwikkelen.

Het VINÇOTTE DIGITAL INNOVATION LAB onderzoekt hoe we (zowel bestaande als opkomende) digitale technologieën kunnen inzetten om:

  • onze oplossingen en werking te digitaliseren;
  • een nieuw gamma services met een nog grotere meerwaarde te ontwikkelen (machine learning, artificiële intelligentie, virtual en augmented reality, het Internet of Things (IoT), blockchain en robottechnologie).

In dit kader ontwikkelt ons innovatieteam oplossingen om onze klanten efficiënter, productiever en veiliger te laten werken en hun duurzaamheidsdoelstellingen te halen.

In het Innovation Lab ontwikkelen we oplossingen samen met en voor onze klanten.

01

Geen woorden, maar daden

We moedigen al onze labwerknemers aan om zo weinig mogelijk papier te gebruiken en in plaats daarvan aan hun digitale initiatieven te werken met onze innovatieve tool. Deze tool is de ideale oplossing om digitaal en creatief samen te werken.

02

Meerdere innovaties ontwikkeld

Het lab is de plek waar ideeën worden omgezet in diensten en oplossingen. Innovatie gebeurt niet toevallig: het is een ingewikkeld proces. Daarom hebben we een speciaal innovatieproces op poten gezet dat de ontwikkeling van onze initiatieven ondersteunt. Er zijn zelfs al meerdere innovaties in het lab bedacht en uitgewerkt.

Bekijk onze innovaties
03

Breng ons een bezoekje!

De beste manier om te innoveren is door te analyseren wat u zelf echt nodig hebt. Wilt u van gedachten wisselen met onze experts, een prototype ontwikkelen en een Industry 4.0-MVP uitbrengen? Neem dan contact met ons op!

Neem contact met ons op