• Digitale radiografie

Digitale Radiografie: snelle opsporing van minuscule materiaaldefecten

Met Digitale Radiografie ontdekt u defecten die onzichtbaar zijn met het blote oog of andere conventionele technieken. Deze innovatieve niet-destructieve techniek (NDT of NDO) wordt gebruikt om de structurele integriteit van allerlei materialen te testen, van gietijzeren onderdelen (zelfs met verschillende wanddiktes) tot 3D-geprinte metalen onderdelen.

Onmiddellijke detectie van materiaalfouten via Directe Digitale Radiografie

Bij digitale radiografie komt er veel minder straling vrij. Bovendien is deze techniek tijdbesparend en minder arbeidsintensief. Terwijl traditionele radiografie met film werkt, wordt bij digitale radiografie achter het materiaal een plaat geplaatst die de straling absorbeert. Deze plaat wordt dan door een scanner gelezen die een hoge resolutie afbeelding genereert op de computer. Er is dus geen donkere kamer of chemisch product meer nodig om de foto's nadien te ontwikkelen.

De allernieuwste gespecialiseerde technologie van Vinçotte is Directe Digitale Radiografie, een oplossing die nog een stapje verder gaat. Bij directe digitale radiografie is de plaat rechtstreeks met de computer verbonden, zodat het beeld onmiddellijk op het computerscherm verschijnt. Deze digitale beelden hebben bovendien een zeer hoge resolutie en kunnen met software aan de behoeften van de klant worden aangepast. Je kan dus meteen ter plaatse zien waar de fout zit, en de digitale afbeelding kan worden doorgestuurd voor verder onderzoek of bewijs.

Getest en goedgekeurd:

  • Detecteert zelfs de kleinste defecten
  • Versnelt de levering van testrapporten
  • Biedt een veiligere en snellere oplossing voor de operator en de omgeving
  • Tijdens het onderzoek zie je meteen of de juiste plaats wordt gecontroleerd en dat het beeld goed is zodat heronderzoek wordt vermeden

Benieuwd waarvoor we digitale radiografie in uw sector kunnen gebruiken?

Contacteer ons!