• Drones,
  • IOT

ViA, DE BASIS VOOR UW ASSET MANAGEMENT STRATEGIE

WAAROM ViA?

Geavanceerde inspectietechnieken en Remote Visual Inspection (RVI) technieken zoals drones en robots generen een groot volume aan data. Die data zijn van grote waarde in het vergroten van uw kennis over uw activa, de veiligheid en de efficiëntie van uw testen en inspecties. Als je die data goed beheert en integreert in de juiste processen dan creëer je een opportuniteit om shutdowns sneller te laten verlopen of in sommige gevallen zelfs te vermijden, minder kosten te maken (minder stellingbouw bij RVI) en veiliger te werken.

Om al deze data te visualiseren op één plaats creëerde Vinçotte het Virtual Inspection Administration (ViA) platform. Een digitale toepassing gebaseerd op het Digital Twin principe om de staat van uw cruciale activa te beheren.

"Van data naar strategie terwijl je efficiëntie wint en kosten reduceert. Met ViA zie je meteen op een 3D model van je cruciale assets alle informatie van de inspectie!"

HOE WERKT ViA?

Door het aanmaken van een digitaal 3D-model (een digital twin) van uw cruciale activa, het toevoegen van een inspectieplan én de beelden van de van geavanceerde inspectie technieken verandert Vinçotte de visie op testen en inspecties.

Het ViA-platform verbetert het beheer van uw activa door alle informatie erover te centraliseren en te presenteren in dit visueel en interactief 3D-model. We kunnen hiervoor een bestaand model gebruiken of een nieuw 3D-model van de uitrusting maken.

Daarbij stellen we ook een inspectieplan op. Vervolgens kunt u alle noodzakelijke informatie, zoals testresultaten, veiligheidsprocedures en inspectieresultaten uploaden naar het platform, dat online of offline toegankelijk is.

De informatie wordt duidelijk weergegeven als overlay op de 3D afbeelding van uw asset, waardoor het gemakkelijk te begrijpen is wat er is getest of geïnspecteerd en waar.

U kan deze informatie makkelijk delen met onderhoudscollega's of derde partijen waardoor de communicatie over wat moet gebeuren enorm vereenvoudigt.

VOOR WELKE ASSET?

We kunnen elk type uitrusting op elk moment van haar levenscyclus toevoegen door alle relevante informatie, zoals eerdere inspectierapporten, testresultaten, vergunningen, veiligheid en engineering procedures, toe te voegen aan het platform. Met ViA bent u administratief ontzorgd.

De user experience van het platform en het 3D model zorgen voor een unieke beleving.

NEEM DE REGIE OVER UW ACTIVA MET ViA

"Inspectieplannen zorgen voor gemoedsrust."

ViA maakt het efficiënt om inspectieplannen voor elk van uw activa op te stellen op basis van eerdere resultaten en de juiste inspectietechnieken.

Deze plannen zijn overal, op elk moment, op elk apparaat toegankelijk voor uw gemoedsrust.

ViA is een communicatieplatform voor al uw vertrouwde interne en externe partners. Het is een intuïtieve applicatie die uw activa visueel beheert, waardoor u informatie kunt delen met externe onderhoudspartners met een eenvoudige link. Dezelfde functie kan ook worden geïntegreerd in uw ERP en andere toepassingen.

Door uw eigen nomenclatuur voor activa te gebruiken, elimineert ViA communicatiefouten en bespaart u tijd en geld.

STREEF NAAR EEN RISK BASED STRATEGY

Met al deze informatie in ViA, kunt u uiteindelijk overgaan tot een risico-gebaseerde inspectiestrategie (RBI Risk Based Inspection), wat betekent dat u inspecteert op basis van werkelijke test- en inspectiegegevens en de corresponderende risico-evaluatie in plaats van alleen wettelijke deadlines. Onze experts helpen u om af te wijken van wettelijke deadlines, wat mogelijk de kosten van stilstand kan verminderen.

KLAAR VOOR DE TOEKOMST

Met ViA heeft u inspectieplannen, gecentraliseerde gegevens, een communicatiehulpmiddel, inzichten in wat er moet gebeuren, allemaal op 1 plaats en meteen ook de basis voor een echte asset management strategie.

ViA IN AKTIE

We geven u graag ook tijdens een virtuele meeting een demo van dit vooruitstrevend en uniek platform.

Ontdek wat ViA voor u kan betekenen

Contacteer ons